2020-luku

Vuoden 2020 kuuloillat pidettiin Aleksinkulman Iso Hansa-salissa, jonne on asennettu induktiosilmukka. Helmikuussa Widexin edustaja esitteli uusimpia kuulokojeita ja maaliskuusa ehdittiin pitää yhteinen lauluilta ennen kokoontumisrajoituksia. Toiminnanjohtaja Sanna Kaijanen Kuuloliitosta oli yhdistyksen vieraana syyskauden avauksessa.

Kuuloliiton ensimmäinen vapaaehtoispalkinto luovutettiinSatu Savilaakso-Aholle liittovaltuuston kokouksessa 2020.

Vuoden 2021 syyskauden avauksena pidettiin yhteinen tilaisuus Meniere-yhdistyksen kanssa. Vanhuusoikeuden asiatuntija Anja Karvonen-Kälkäjä piti luennon “Onko paperit kunnossa? Miten turvaan omannäköiseni elämän myös toimintakyvyn heiketessä.”

Merkittävä parannus vuonna 2021 yhdistyksen toiminnalle ja viestinnälle oli kotisivujen uusiminen ja saattaminen ajan tasalle. Työn toteutti hallituksen varajäsen ja webmaster Kari Vesala.

Digitaitoja tarvitaan

Koronapandemian tuomat rajoitukset osoittivat että erilaisten etäyhteyksien käyttöön  on hyvä varautua myös yhdistystoiminnassa. Hallituksen jäseniä on osallistunut Kuuloliiton Digitaidot-projektin varkkokoulutukseen syksyn 2020 aikana. Koulutustapahtumissa on saatu valmiuksia etätapahtumiin osallistumiseen ja Zoom-kokousten ja -tapahtumien järjestämiseen.

Oulunpiirin edustajat osallistuivat Kuuloliiton marraskuun liittokokoukseen etänä Oulusta. Merkittävimpänä asiana kokouksen asialistalla ollut sääntöuudistus hyväksyttiin ja sen myötä liittovaltuusto jää pois. Jatkossa liittokokous kokoontuu vuosittain syksyllä. Jokaisella jäsenyhdistyksellä on oikeus lähettää edustaja mokokukseen.

Puheenjohtaja Aimo Lohilahti valittiin toiselle kolmivuotiskaudelle Kuuloliiton hallitukseen.

Oulun kuulopiirin neuvottelukunta valitsi maaliskuussa 2021 Aimo Lohilahden piirin puheenjohtajaksi.

Anja Karvonen-Kalkajan luento 2021

Vanhuusoikeuden asiantuntija Anja Karvonen-Kälkäjän luento kuuloillassa 15.9.2021

5.10.2021 Yhdistys täytti 70-vuotta. Tapahtumaa juhlittiin Aleksinkulman Juhlasalissa  .

Oulun_Seudun_Kuulo_ry_Nbanner
virall_yhdistyslogo2

© Oulun Seudun Kuulo ry